Vinter & Bloom

Vinter & Bloom är inspirerat av de skandinaviska årstiderna – grönskande vår, varma somrar, färgglada höstar och frostiga vintrar. När du inreder barnrummet, ditt hem eller ska på lekfulla utflykter har vi fångat årstiderna i vår design. Genom våra filtar, Oeko‐Tex textilier och inredningsprodukter vill vi dela vår passion för den vackra skandinaviska designen med dig och dina närmaste.

nyheter från Vinter & Bloom

Bädda mjukt i vårens pasteller

mars 2016

Nu är vårens härliga pasteller äntligen här! Bädda mjukt i barnrummet med Vinter & Bloom bäddset och spjälskydd i 100% kammad ringspunnen bomull med trådtäthet 205. Låt din bebis sova mjukt och skönt.

Att bomullen är ringspunnen innebär att bomullstråden är twistad och gallrad för att få en fin, stark och mjuk tråd. Ett bäddset eller ett spjälskydd med tyg vävt av ringspunnen bomull är mer hållbart och behåller sina mjuka kvaliteter längre än vanlig bomull. Den ringspunna bomullen har många bra egenskaper, en mjuk upplevelse som håller tvätt efter tvätt, motståndskraftig mot fläckar och är ett organiskt material som andas samt är snällt och svalt mot huden.

Trådtätheten indikerar antalet trådar per kvadrattum i ett tyg. Ju högre trådtäthet desto tätare är tyget vävt.

Läs mer.

 

Forest Collection träinredning från Vinter & Bloom

oktober 2015

Nu lanserar Vinter & Bloom en ny kollektion med träinredning för barnrummet som ger fantasin utrymme att växa och gro – Forest Collection. Med inspiration från den skandinaviska naturen och sagornas magi har Vinter & Bloom skapat en kollektion med träinredning som återger naturens mjuka former som rundade moln, kloka ugglor samt siluetter av träd och grenar. I stilrent vitt och lekfulla accentfärger ger Forest Collection barnrummet en sagolik känsla.

Produkterna i Forest Collections är tillverkade av FSC-certifierat trä, eftersom naturen och vår skog är viktig för oss.

Läs mer om Forest Collection.